Bröd
Jag har tyckt att det är superknepigt att inte få äta bröd om man äter enl LCHF. Jag har alltid haft svårt att få i mig frukost när jag näst intill precis har vaknat och att sen vara "tvungen" att äta omelett, bacon, korv etc har inte direkt gjort det bättre.
Efter att ha ältat mitt "problem" för jag vet inte vilken gång i ordningen berättade en vännina om ett recept på LCHF-bröd. Fantastiskt tänkte jag och var självklart tvungen att pröva. Sagt och gjort! Here´s the reciepe:
1 dryg dl mandelmjöl
1 ägg
1. Mosa/rör ihop mjöl och ägg tills det har blivit en fast "deg".
2. Platta ut på en tallrik och låt stå en liten stund.
3. In i mikron i mellan 2-3 min. Låt svalna.
4. Bred på rikligt (!) med smör, ev lite ost och brödet är färdigt!
Jag, som inte har införskaffat mig någon matberedare än, använder en mandelkvarn när jag gör mandelmjöl. Jag mal ner sötmandel till ett fint mjöl, enkelt och bra! Dock är ju sötmandel ganska dyrt, men jag tänker på alla pengar jag istället sparar in eftersom jag med absolut största sannoilkhet skulle köpa godis i vanliga fall.
Jag har bara provat det här brödet en gång, men jag tror att det skulle passa bra att använda linfrön och/eller kokos i för att få lite mer smak. Återkommer om det!
Efter att ha ältat mitt "problem" för jag vet inte vilken gång i ordningen berättade en vännina om ett recept på LCHF-bröd. Fantastiskt tänkte jag och var självklart tvungen att pröva. Sagt och gjort! Here´s the reciepe:
1 dryg dl mandelmjöl
1 ägg
1. Mosa/rör ihop mjöl och ägg tills det har blivit en fast "deg".
2. Platta ut på en tallrik och låt stå en liten stund.
3. In i mikron i mellan 2-3 min. Låt svalna.
4. Bred på rikligt (!) med smör, ev lite ost och brödet är färdigt!
Jag, som inte har införskaffat mig någon matberedare än, använder en mandelkvarn när jag gör mandelmjöl. Jag mal ner sötmandel till ett fint mjöl, enkelt och bra! Dock är ju sötmandel ganska dyrt, men jag tänker på alla pengar jag istället sparar in eftersom jag med absolut största sannoilkhet skulle köpa godis i vanliga fall.
Jag har bara provat det här brödet en gång, men jag tror att det skulle passa bra att använda linfrön och/eller kokos i för att få lite mer smak. Återkommer om det!
Jag har blivit med blogg!
Helt ovetandes om vad som höll på att hända klickade jag mig in på Fias blogg och läste hennes senaste inlägg. Plötsligt upptäcker jag att jag själv sitter och skriver ett inlägg, i min alldeles egna blogg! Unbelievable! Hmm, kan det ha att göra med att jag precis har läst att Blondinbella ska lägga ner sin blogg inom en snar framtid, och att jag känner mig som en given ny bloggdrottning?! Nej, det ska inte bli någon bloggdrottning av mig inte. Snarare en liten prinsessa, kanske. I min blogg kommer jag i första hand dela med mig av mina, och andras, recept för att äta/leva efter en LCHF-kost. Jag har alltså inte bara blivit med blogg, utan också blivit en LCHF-are!
Jag har inte ätit LCHF-kost i många dagar hittills, men eftersom det känns bra än så länge tänker jag ge det en ärlig chans. En av mina bästa barndomsvänner, Fia, är också en LCHF-are vilket är absolut toppen! Så mycket lättare om man kan peppa varandra! Om några månader är det dags att utvärdera LCHF, spännande!
Welcome to my world!
Jag har inte ätit LCHF-kost i många dagar hittills, men eftersom det känns bra än så länge tänker jag ge det en ärlig chans. En av mina bästa barndomsvänner, Fia, är också en LCHF-are vilket är absolut toppen! Så mycket lättare om man kan peppa varandra! Om några månader är det dags att utvärdera LCHF, spännande!
Welcome to my world!