LCHF-pannkakor
Jag, eller vi, äter inte pannkakor särskilt ofta här hemma. Mycket pga att Fredrik inte alls tycker om det, men också eftersom det tar lite tid att grädda pannkakor. När jag väl har gjort pannkakor är jag så stolt över mig själv att jag näst intill spricker! Jag vill att andra ska ösa beröm över mig, vilket Fredrik alltså inte gör. Det är med andra ord inte många pannkakor som blir gräddade här hemma. Men, som med så mycket annat, eftersom jag inte "får" äta pannkakor blir jag mer och mer sugen. Jättejobbigt! Inte nog med att jag ska ge upp allt godis. Även pannkakor skulle strykas från listan över maträtter som är bra, eller ok, att äta.
MEN... Till min lycka hittade jag ett recept på LCHF-pannkakor och bestämde mig för att prova.
Såhär gjorde jag mina pannkakor. Du behöver
4 ägg
4 dl grädde
2,5 dl mald mandel
Lite salt
Smör till stekning
Mosade hallon
Ev. vispgrädde
Vispa äggen. Tillsätt grädde, mandel och salt. Stek i smör.
Det kan vara bra att veta att det är lättare att vända mandelpannkakorna om de steks på låg värme. Var försiktig vid vändningen, det är lite pillrigt. Jag stekte på medelvärme eftersom jag gärna vill ha stekyta på mina pannkakor.
Jag mosade hallon som jag använde som sylt. Mums! Ett hett tips är att servera vispad grädde till!
Pannkakorna smakar lite för mycket ägg enligt min mening så nästa gång ska jag blanda i lite kokos. Jag tror också att en bra idé är att ta lika delar mald hasselnöt och mald mandel för att få lite mer smak på "mjölet".