Söndagsbrunch
Jag har lite svårt att komma upp på morgonen (haha, det är nog inte många av mina kompisar som inte skulle skriva under på det) och därför äter jag allt som oftast brunch på helgförmiddagarna. Passar mig perfekt! Då har jag väntat tillräckligt länge för att hinna bli lite hungrig och dessutom tycker jag att det är roligare att laga riktig mat som även Fredrik vill äta istället för dessa ständiga omeletter.
Idag lagade jag en broccoli- och ostsoppa.
Här kommer receptet (räcker för 4 personer):
1 stor broccoli
1 gul lök
2 dl turkisk yoghurt
2,5 dl vispgrädde
5 dl stark buljong (2 tärningar)
200 g philadelphiaost
150 g riven ost
2 klyftor vitlök, pressad
Sambal oelek (efter smak)
1 paket bacon
Gör så här:
1. Dela broccolin i mindre bitar och koka upp i saltat vatten
2. Knaperstek bacon
2. Fräs finhackad lök i en stor gryta
3. Lägg i yoghurt, buljong, grädde och philadelphiaost i grytan
4. Krydda med vitlök och sambal oelek
5. Rör ned osten och låt den smälta
6. Lägg i broccolin och smula över baconen
Tips! Istället för bacon blir det jättegott att istället använda räkor. Självklart ska räkorna läggas på precis innan servering eftersom de lätt blir gummiaktiga i konsistensen annars.
Åh, den här ska jag prova på en gång, har alla grejerna hemma, toppen! Det får bli veckans matlåda det!
Puss puss
Sådärja, då var det kirrat!! Hade i skivad chorizo som jag fräste tillsammans med löken, blev super!!
Tack för tipset!
Oj, det var inte illa att du ställde dig och lagade mat mitt i natten! Chorizo ska jag också prova, det blir himla god smak av det! Talk to you later!
Kram