Tekakor, vad sägs om det?

Jag hittade precis ett recept på tekakor. Inte vilka tekakor som helst utan tekakor för LCHF-are.

Jag har inte provat själv, men det ska självklart göras inom en mycket snar framtid!

Ingredienser (räcker till 4 tekakor):

2 ägg

1 skvätt grädde

1 dl mandelmjöl

1 tsk fiberhusk

1 tsk bakpulver (visserligen ganska många kolhydrater, men man använder ju väldigt lite)
lite  kryddor, t ex kanel eller kardemumma

Blanda ägg och grädde. Vispa ned bakpulver, kryddor, mandelmjöl och fiberhusk till en jämn smet. Blandningen blir väldigt lös, så låt den svälla en stund. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Grädda på 175 grader i cirka 5 min eller tills bröden har fått lite färg.

Näringsvärden / 100 g
Kolhydrater (g)   7 
Protein (g)   18
Fett (g)   75

Istället för att använda kanel eller kardemumma tror jag att det fungerar bra att köpa brödkryddor i vanliga livsmedelsbutiker. Å andra sidan är ju både kanel och kardemumma supergott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0