Bröd med mandel- och cashewnötsmjöl

Ikväll satt jag och googlade runt bland olika lchf recept och hittade ett recept på bröd. Många har gett det högt betyg så självklart var jag tvungen att testa! Se bara så smarrigt det ser ut:



www.lchfrecept.com

Här kommer receptet (lite justerat av undertecknad).

Ingredienser:
100 gram mandel
100 gram cashewnötter
2-3 msk solrosolja/rapsolja
1 burk Kesella (10%)
3 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 ägg
sesamfrön
ev. brödkryddor

1. Mal mandel och nötter till ett fint mjöl.
2. Blanda mjölet med bakpulver, olja, fiberhusk och brödkryddor.
3. Tillsätt Kesella och ägg och blanda ingredienserna väl.
4. Platta ut smeten på en bakplåtsklädd plåt, den ska vara ca 1 cm tjock.
5. Strö över sesamfrön.
6  Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter eller tills brödet har blivit gyllenbrunt.

Jag har precis tagit en bit och jag rekommenderar det verkligen. Väldigt gott och väldigt mättande! Enligt orginalreceptet ska man bara ha i ett ägg, men eftersom ägg är bra och nyttigt tillsatte jag ytterligare ett och använde istället två. Dessutom valde jag att använda fiberhusk (istället för fibrex som grundreceptet består av) eftersom det inte håller några kollisar alls! Mitt bröd blev ljusare än bilden ovan visar och ser nästan lite godare ut =). Får nog ta och lägga upp en bild!

Nästa gång ska jag nog strö på lite krossade linfrön, eller havssalt, eller varför inte solrosfrön. Ost på toppen kan nog också vara gott... Möjligheterna är många!!

//Sofia




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0