Frukostbröd...
Ikväll har jag bakat bröd. Jag upptäckte att brödet jag bakade i veckan hade möglat. Nästa gång ska jag se till att frysa in dem och plocka fram efter hand. Brödet jag gjorde ikväll blev också gott, men det är inte lika matigt.

Ingredienser:
50 gram fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 ägg
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
ev. linfrön
1. Mosa osten och tillsätt yoghurt och ägg. Blanda ingredienserna väl.
2. Tillsätt bakpulver och fiberhusk.
3. Låt smeten svälla i 10-15 min.
4. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 min.
Det är en typ av Oopsies som jag kommer att baka igen. Jag tror att de skulle passa bra att använda som hamburgerbröd. Ett förslag är då att utesluta linfrön och istället garnera med sesamfrön eller riven ost.

Ingredienser:
50 gram fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 ägg
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
ev. linfrön
1. Mosa osten och tillsätt yoghurt och ägg. Blanda ingredienserna väl.
2. Tillsätt bakpulver och fiberhusk.
3. Låt smeten svälla i 10-15 min.
4. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 min.
Det är en typ av Oopsies som jag kommer att baka igen. Jag tror att de skulle passa bra att använda som hamburgerbröd. Ett förslag är då att utesluta linfrön och istället garnera med sesamfrön eller riven ost.
Kommentarer
Trackback