Biosnacks - chokladbollar


helenesbaksida.blogspot.com

Jag var på bio i veckan och för att undvika popcornen (som ju nästan är ett måste på bio) bakade jag ett gäng chokladbollar. Jag har precis införskaffat mig boken "Bakglädje med LCHF" av Annika Rogneby där jag hittade receptet på chokladbollar. Eller det är knappt så de kan kallas chokladbollar, mer kokosbollar. Enligt receptet skulle det bara vara 1 msk kakao, men nu i helgen bakade jag bollarna ännu en gång och hade då i 3 msk kakao vilket blev mycket bättre.

Ingredienser
0,75 dl skalade sesamfrön
1 dl kokos
0,25 fibrex
100 g smör
0,75 dl sukrin
3 msk kakao
1-2 msk kokt, kallt kaffe
Kokos att rulla bollarna i

1. Rör ihop smör och sukrin
2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner.
3. Tillsätt kaffet och rör om till en deg.
4. Låt degen stå i kylen ca 1 timme för att fibrexen ska bli mjuk. 
5. Forma till små bollar och rulla dem i kokos. 

Ät och njuuuuut!

Innehåller inte särskilt mkt kolhydrater och går dessutom bra att frysa! =)  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0