Semlor
Lagom till fettisdagen bakade jag lchf-semlor. Mumma!
En stor semla till Fredrik med florsocker på toppen, och en liten till mig.
Min pudrade jag med sukrin.
Ingredienser:
3 ägg
50 g smält smör
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk kardemumma
1. Blanda ägg, smör och grädde till en jämn smet.
2. Rör i mandelmjöl, husk och kardemumma.
3. Låt svälla i ca 10-15 min.
Fördela i muffinsformar och grädda på 175 grader i ca 25 min.
Mandelmassa:
1,5 dl skållad, mald mandel
Grädde
Ev 1 tsk sukrin
Jag använde inte sukrin varken i bullarna eller i mandelmassan. Eftersom mandeln är så pass söt i sig tyckte jag inte att det var nödvändigt. Massor av vispad grädde på toppen gör ju också sitt till...
Voíla, supersmarriga semlor har sett dagens ljus!
Kommentarer
Trackback