Low Carb på MAX
Ett litet tips på snabbmat...
Max har ett mål som heter Delifresh Low Carb där hamburgaren bara innehåller 3,3 kolhydrater/100 gram (totalt 6,6 kollisar per portion). Bönsalladen innehåller 18 kolhydrater per portion medan en grönsallad bara innehåller 2,2. Istället för hamburgerbröd serveras den inbäddad i salladsblad. En burgare med grönsallad och cola light innehåller bara 8,8 kollisar. Inte så illa... Och det går fort!!

Max har ett mål som heter Delifresh Low Carb där hamburgaren bara innehåller 3,3 kolhydrater/100 gram (totalt 6,6 kollisar per portion). Bönsalladen innehåller 18 kolhydrater per portion medan en grönsallad bara innehåller 2,2. Istället för hamburgerbröd serveras den inbäddad i salladsblad. En burgare med grönsallad och cola light innehåller bara 8,8 kollisar. Inte så illa... Och det går fort!!
Biosnacks - chokladbollar
helenesbaksida.blogspot.com
Jag var på bio i veckan och för att undvika popcornen (som ju nästan är ett måste på bio) bakade jag ett gäng chokladbollar. Jag har precis införskaffat mig boken "Bakglädje med LCHF" av Annika Rogneby där jag hittade receptet på chokladbollar. Eller det är knappt så de kan kallas chokladbollar, mer kokosbollar. Enligt receptet skulle det bara vara 1 msk kakao, men nu i helgen bakade jag bollarna ännu en gång och hade då i 3 msk kakao vilket blev mycket bättre.
Ingredienser:
0,75 dl skalade sesamfrön
1 dl kokos
0,25 fibrex
100 g smör
0,75 dl sukrin
3 msk kakao
1-2 msk kokt, kallt kaffe
Kokos att rulla bollarna i
1. Rör ihop smör och sukrin
2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner.
3. Tillsätt kaffet och rör om till en deg.
4. Låt degen stå i kylen ca 1 timme för att fibrexen ska bli mjuk.
5. Forma till små bollar och rulla dem i kokos.
Ät och njuuuuut!
Innehåller inte särskilt mkt kolhydrater och går dessutom bra att frysa! =)
Pankisar
Idag har det lagats pannkakor här hemma. Eftersom receptet inte innehåller någon typ av nötmjöl var jag lite osäker på hur de skulle smaka, och för den delen hur det skulle gå att steka dem. Men det var inga problem alls, de blev supersmarriga!
Receptet hittade jag på Fias blogg, här kommer det:
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk fiberhusk
1. Blanda samman alla ingredienser.
2. Låt sedan smeten stå i ca 5 min för att fiberhusken ska svälla.
3. Stek i mycket smör.
Jag åt pankisarna med rårörda hallon och grädde. Kanongott!
Receptet hittade jag på Fias blogg, här kommer det:
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk fiberhusk
1. Blanda samman alla ingredienser.
2. Låt sedan smeten stå i ca 5 min för att fiberhusken ska svälla.
3. Stek i mycket smör.
Jag åt pankisarna med rårörda hallon och grädde. Kanongott!
Semlor
Lagom till fettisdagen bakade jag lchf-semlor. Mumma!
En stor semla till Fredrik med florsocker på toppen, och en liten till mig.
Min pudrade jag med sukrin.
Ingredienser:
3 ägg
50 g smält smör
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk kardemumma
1. Blanda ägg, smör och grädde till en jämn smet.
2. Rör i mandelmjöl, husk och kardemumma.
3. Låt svälla i ca 10-15 min.
Fördela i muffinsformar och grädda på 175 grader i ca 25 min.
Mandelmassa:
1,5 dl skållad, mald mandel
Grädde
Ev 1 tsk sukrin
Jag använde inte sukrin varken i bullarna eller i mandelmassan. Eftersom mandeln är så pass söt i sig tyckte jag inte att det var nödvändigt. Massor av vispad grädde på toppen gör ju också sitt till...
Voíla, supersmarriga semlor har sett dagens ljus!
Amanda och jag...
I helgen har jag bakat bröd med mandel- och cashewnötsmjöl igen.

Jag har haft enorma problem att mala nötter och blev lycklig som få när jag insåg att min gamla Helikopter troligtvis kan lösa jobbet åt mig. Enligt en jobbarkompis kallas rivjärn med vev för "Amanda" vilket jag tycker låter lite gulligt, helikoptern Amanda. Hur som helst hängde jag och Amanda i köket en kväll och malde nöt efter nöt efter nöt... Och bra blev det!! Nu har jag mandelmjöl i massor!
Kolla vilka smarriga brödbitar det blev, tack vare ett fint samarbete med Amanda:

De blev lika goda som sist och kommer troligtvis bakas många gånger igen!!

Jag har haft enorma problem att mala nötter och blev lycklig som få när jag insåg att min gamla Helikopter troligtvis kan lösa jobbet åt mig. Enligt en jobbarkompis kallas rivjärn med vev för "Amanda" vilket jag tycker låter lite gulligt, helikoptern Amanda. Hur som helst hängde jag och Amanda i köket en kväll och malde nöt efter nöt efter nöt... Och bra blev det!! Nu har jag mandelmjöl i massor!
Kolla vilka smarriga brödbitar det blev, tack vare ett fint samarbete med Amanda:

De blev lika goda som sist och kommer troligtvis bakas många gånger igen!!